Nimo-KG rekryterar ny säljare med höga målsättningar

Efter vårens framgångar satsar Nimo-KG friskt på framtiden och rekryterar Peter Becker som ny säljare. Målsättningarna är högt satta med fokus på livsmedelsbranschen och exportmarknaden.

Säljare Peter Becker och Torsten Palmgren

Nimo-KGs nyrekryterade säljare Peter Becker och Torsten Palmgren som går i pension om ett år.

– Vårt mål är att bli dubbelt så stora som i dag och med rätt kompetens på företaget kommer vi att lyckas möta både befintliga och nya kunders förväntningar, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.

Teknikleverantören Nimo-KG i Kågeröd, Skåne, som tidigare i år landade en order stor nog att dubbla företagets omsättning på ett bräde, rekryterar nu Peter Becker för att ytterligare toppa säljteamet.

– Peter har mångårig erfarenhet av teknisk försäljning och livsmedelsindustrins specifika behov så jag är övertygad om att han snabbt är på banan. Hans erfarenhet berikar oss, bland annat har han mycket goda kunskaper i tyska vilket kommer väl till pass i vårt exporttunga företag, säger Martin Olsson, vd för Nimo-KG.

Peter Becker tar över efter Torsten Palmgren som går i pension efter 41 års tjänst. Torsten anställdes som företagets förste tjänsteman 1973 och har sedan dess varit en drivande eldsjäl i både utveckling och tillväxt.

– Jag avslutar min karriär på Nimo-KG på bästa möjliga sätt, genom att ta projektledarrollen för företagets historiskt största order. Just nu är ett perfekt tillfälle att lämna över mitt säljansvar till Peter och samtidigt kunna vara behjälplig i övergången, säger avgående säljchef Torsten Palmgren som går i pension sommaren 2015.

Den nyrekryterade Peter Becker har större delen av sin karriär arbetat med maskinförsäljning mot livsmedels- och läkemedelsindustrin. Närmast kommer han från Scandiflex där han arbetade mot förpackningsindustrin.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Nimo-KGs kunder hitta de bästa lösningarna för att förbättra produktionsflödena ute på fabrikerna. Det känns tryggt att ha Torsten bredvid mig det kommande året. Han har många års erfarenhet som vi på bästa sätt ska ta hand om, säger Peter Becker, tillträdande säljare på Nimo-KG.

För mer information
Martin Olsson, vd Nimo-KG, 0418-44 64 43, martin@nimo-kg.se

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s