Nimo-KG i utökat samarbete med Findus

Rekorduppdraget växer. I våras kom jätteordern från livsmedelsjätten Findus, en årsomsättning på ett bräde. Nu har Nimo-KG mottagit ytterligare en beställning. Tilläggsordern är en halvautomatiserad grönsaksblandare, en premix, som ska sättas i drift i Findus produktionsanläggning i Bjuv vid årsskiftet.
Det är ytterligare ett strå i hatten att vi fått fortsatt förtroende från Findus, det är vi väldigt glada över, säger Torsten Palmgren, projektledare på Nimo-KG.

Premix

Skiss på hur premixen planeras att se ut när den är klar och installerad i Findus produktionsanläggning i Helsingborg.

Teknikleverantören Nimo-KG fick tidigare i år sin största beställning hittills. En hel årsomsättning i en enda order; en komplett 36 meter lång uppvägningsanläggning i rostfritt stål. Nu har Findus lagt en tilläggsorder på en så kallad Premix, en halvautomatiserad grönsaksblandare från Nimo-KG som ska ta plats i Findus produktionsanläggning i Bjuv. Tillverkningen påbörjas nu i dagarna.

– Att Findus fortsätter att beställa industriteknik från oss är ett kvitto på att vi levererar med hög kvalitet och är en bra samarbetspartner, säger Torsten Palmgren.– Vi är ett team på tolv engagerade personer, där vi som huvudleverantör även arbetar tillsammans med andra underleverantörer för att kunna leverera i tid, säger Torsten Palmgren, projektledare på Nimo-KG.
Nimo-KG:s ambition är att premixen ska vara levererad och sättas i drift vid årsskiftet, tillverkningen av premixen har påbörjats. I Findus produktionsanläggning i Helsingborg används redan idag en mängd olika lyftare, tömmare, vågstationer och blandare från Nimo-KG.

Nimo-KG arbetar efter en tydlig tillväxtstrategi. Efter Findus order har företaget ökat omsättningen anmärkningsvärt och de har planer för fortsatt tillväxt.
– I detta gynnsamma orderläge är vi angelägna om att anstränga oss till det yttersta för att serva våra övriga kunder och fortsatt bearbeta marknaden. Vi tror att Findus-ordnarna kan bli en språngbräda till en betydligt bredare marknad än den vi bearbetar idag, säger Martin Olsson, VD på Nimo-KG.
För ytterligare information
Martin Olsson, vd Nimo-KG, 0418-44 64 43, martin@nimo-kg.se
Torsten Palmgren, projektledare Nimo-KG, 0418-44 64 49, torsten@nimo-kg.se

Advertisements
This entry was posted in Company information, Svenska inlägg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s